Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Új jelszó kérése
Kesztyű Akció

Maxter Latex kesztyű akció.

Hírlevél
Partnereink
Műtős Klumpák

Műtős klumpák széles választékban.

Katalógus

Orvosi eszköz katalógus

Fogyóanyag Katalógus

Orvosi fogyóanyag katalógus - Eumedical

Kövessen Facebook-on
Webkeresők
Egészségmegőrzés

Eumedlife - Egészségmegőrző termékek és Gyógyászati segédeszközök

 

Egészégmegőrző termékek és Gyógyászati segédeszközök a mindennapokra! Kattintson a logóra.

Hírek, érdekességek az orvostudomány világából

Életet mentett a bécsi parlamentben az új defibrillátor

 

 

Életet mentett a defibrillátor a bécsi parlamentben

 

 

 

 

Egy bárki által használható defibrillátor mentette meg annak a férfinak az életét, aki az osztrák parlament épületében kapott szívinfarktust szombaton késő délután. A férfi egy dél-tiroli látogatócsoporthoz tartozott. A parlament szóvivője szerint a személyzet nyújtott neki elsősegélyt. Kórházba vitték, már túl van az életveszélyen.

 

 

Az olasz egészségügyi tárca azt szeretné, ha nem dohányoznának a filmekbenOlasz egészségügyi tárca betiltaná a filmeken a dohányzást.Nyílt levélben tiltakoztak csütörtökön olasz filmrendezők a kormány azon állítólagos terve ellen, amelynek értelmében betiltanák a dohányzást a mozi- és tévéfilmekben.


Ölt, hogy legyen kiket újraélesztenie


Ölt, hogy újraéleszthessen


Németországban 60 gyilkossági kísérletet és 30 beteg megölését ismerte be egy ápoló, akit eddig három ember halálával kapcsolatban vádoltak meg.

Az ülőmunka az új dohányzás

 

Ülőmunka az új dohányzás, szakértők szerint.


Az ülőmunka az "új dohányzás" egy kutatás szerint, mert az irodai dolgozóknál nagyobb a veszélye a diabétesznek, a szív- és érrendszeri betegségeknek, az elhízásnak és az idő előtti halálozásnak.

 

Álfogorvosok ellen emeltek vádat Nagykanizsán


Betegek is tudták, hogy senkinek nincs fogorvosi végzettsége, mégis vállalták a kezeléseket.


Álfogorvosok Nagykanizsán

 

A kép illusztráció.

Télen romlik a pajzsmirigybetegek állapota

 

Pajzsmirigy működési problémákban szenvedők állapota a téli hónapokban romlik. Hogy pontosan miért, és hogy mit lehet ekkor tenni, arról Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrin központ endokrinológusa beszélt.


Pajzsmirigy problémák télen


A kutatók laboratóriumi tesztek során három tesztorganizmusnak adtak ibuprofent és meglepődve tapasztalták, hogy ennek hatására mindhárom faj élettartama megnőtt.Az ibuprofen életet hosszabbíthat!


A kép illusztráció!Ha fáj a fejünk vagy valamelyik ízületünk, sokunknak az első dolog az, hogy valamilyen, ibuprofent tartalmazó gyógyszerért nyúlunk. Egy új kutatás szerint azonban ez az elterjedt fájdalomcsillapító hatóanyag nem csak arra jó, hogy megszabadít minket egy migréntől: a PLOS Geneticsben publikált tanulmány szerint laboratóriumi körülmények között a rendszeresen szedett ibuprofen-dózisok meghosszabbították a férgek és muslincák életének hosszát. Ugyan elég messze vagyunk még attól, hogy mindezt emberekről vagy akár emlősökről is elmondhassuk - de van remény.


Sikeres két évet zár a Környezeti tényezők és genetikai faktorok interakciójának vizsgálata immunmediált és daganatos betegségek kialakulásában, TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0035 számú projekt, melynek megvalósítására 754 021 826 Ft Európai Uniós és állami támogatást nyert el a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia - Szegedi Biológiai Kutatóközpontja.

 

 

 

 

 

 

 

SZTE és az MTA kutatási projektje

 

A kép, csak illusztráció.

 

 

 

 

 

A projekt központi célja olyan problémák felvetése, kísérletek kidolgozása és elvégzése volt, melyek a daganatos megbetegedések okainak megismerését és ezen ismeretekre alapozva személyre szóló, célzott terápiás eljárások kidolgozását emeli a középpontba.

Az átalakítás célja, hogy az egészségben eltöltött évek száma 2020-ra Magyarországon elérje az Európai Uniós átlagot. Megerősítésre kerül az alapellátás, és kiterjesztésre kerülnek szűrő vizsgálatok, a népegészségügyi programok. A programokon, szűréseken való részvételt, pozitív ösztönzőkkel motiválnák - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, a népjóléti bizottsági meghallgatásán.

 

 

 

Egészségügyben következő változásokról - Zombor Gábor államtitkár

 

 

 

Az átalakítás során a legnagyobb problémát jelentő betegségekre (szív-, és érrendszeri, pszichés és az onkológiai betegségek), kell a hangsúlyt helyezni, mondta Zombor.

Öt iskolás korú gyerekkel is kapcsolatba került a libériai férfi, akit az orvosok Ebolával diagnosztizáltak az USA-ban.

 

 

 

Öt iskolás korú gyerekkel is kapcsolatba került a libériai állampolgárságú Thomas Eric Duncan, akit elsőként diagnosztizáltak Ebolával az Egyesült Államokban - közölték szerdán amerikai hivatalos források.

 

 

 

Ebola vírus elleni orvosi védőfelszerelés


Speciális, az Ebola-vírussal megfertőződött betegek ápolása közben is
használatos védőfelszerelés egy mentőtiszt hallgatón
a pécsi sürgősségi napok rendezvényén
2014. szeptember 26-án.

MTI Fotó: Sóki Tamás

 

 

Dallasban Rick Perry texasi kormányzó kijelentette, hogy a gyerekeket, akiken még nem jelentkeztek a betegség tünetei, elkülönítve, megfigyelés alatt tarják. A kormányzó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy járványügyi szakemberek igyekszenek felkutatni mindenkit, aki kapcsolatba léphetett a beteggel. Az egészségügyi hatóságok szerint 12-18 emberről lehet szó.

Új komplex digitális szövettani mikroszkópot fejlesztett egy magyar cég

 

 

 

Orvosi digitális mikroszkóp

 

A jelenlegi fluoreszcens mikroszkópoknál jobb felbontású, a feladatokat gyorsabban, pontosabban elvégző komplex fluoreszcens digitális szövettani mikroszkópot fejlesztett a 3D Histech Kft. - közölte a cég az MTI-vel.